Sydän on oikealla

9.2.2021

Kaikki puolueet pyrkivät hyvään. Kukapa nyt hyvinvoinnin pahoinvoinnilla korvaisi? Tai olisi sitä mieltä, että viis kouluista, kyllä elämä opettaa.

Eipä kukaan ole väittänyt, että turha sitä on heti lääkäriin rynnätä, koska jonossakin paranee. Ei ole kuultu myöskään hurraa-huutoja ilmaston lämpenemiselle, koska nyt voi vihdoin vaihtaa kalsarit lyhyisiin jo ennen juhannusta.

Kyse ei ole niinkään tavoitteista, vaan keinoista. Siitä miten kaikki hyvä saadaan aikaan. Ratkaisun avain ei ole se, että uskaltaa työntää kätensä syvälle yhteiseen kirstuun. Enemmänkin se, että tekee töitä sen eteen, että kirstussa kiiltää muukin kuin messinkinen pohja?

Kokoomuksen fokus on ensin jaettavan tekemisessä ja vasta sitten jakamisessa. Tyhjä jääkaappi pysyy nimittäin tyhjänä, vaikka sen ovea avaisi aamusta iltaan.

Miksi emme rakentaisi Suomeen maailman inhimillisintä markkinataloutta? Ellei muuten niin siksi, että kun talous toimii, syntyy työtä ja työpaikkoja. Niistä taasen kertyy valtiolle ja kunnille jaettavaa, jolla voidaan ylläpitää hyvinvointipalveluja.

Hyvinvoinnin yhtälö on oikeastaan hyvin simppeli ja järkeenkäypä. Siksi kokoomuslaisuus ei ole itsekästä ja kylmänkalvakkaa, vaan humaaneinta politiikkaa. Se ei ainoastaan puhu kauniita ja pyri hyvään, se käärii hihat ja tekee hyvää.

Siksi sydän on aina oikealla – satoi tai paistoi.

TUTUSTU KUNTAVAALIOHJELMAAMME TÄSTÄ